Проект СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ“ е насочено към все по-актуалния въпрос в

...
Проект СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ“ е насочено към все по-актуалния въпрос в
Коментари Харесай

Информация за проект „СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ“

Проект „ СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ “ е ориентирано към все по-актуалния въпрос в актуалния подтекст – стабилно понижаване на експанзията с фокус създаване на настройка за нулева приемливост към принуждение чрез активиране на цялата общественост в напъните за създаване на сигурна среда, отразено в най-пълна степен в дейностите на ЮНЕСКО и пилотираната национална стратегия Стъпки дружно и се осъществява с финансовата подкрепана НПИМД по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 година, Министерство на младежта и спорта, в осъществяване на Договор № 25-00-19/15.07.2022 и общителното подпомагане на Община Видин.

(). 

Множество са заявените произшествия и случаи с летален край, които ясно демонстрират, че макар ограниченията и стратегиите, казусът продължава да съществува. В медийното пространство се отразяват главно отрицателни модели, което оказва в допълнение влияние върху визиите на младежите и обществеността като цяло и покачва толерантността към експанзия. Различните форми на експанзия – физическа, вербална, кибертормоз, както и скритите пасивни форми  и „ немите ” очевидци са на всички места към нас. Увеличаващият се интензитет на деянията и повишение на приемането на насилието основава норма, несъответна на ограниченията и институциите за поддръжка и противопоставяне на тези актове. В плана ще бъдат обхванати деца и младежи в ролята на „ зает участник “, разпознаващ и противодействащ на формите на експанзия. Техните послания  е доста по-вероятно да бъдат чути и разпознати като „ свои “ от връстниците им. По този метод ще бъдат изведени послания и основани материали за споделяне  за продължаващи действия в посока смяна на  настройките.

Целта на плана е да обвърже намаляването на експанзията със същевременен отговор на потребностите на младежите – от намиране на поддръжка и основаване на възприятие за значителност в общността и групата – референтните значими други – връстници и възрастни. Целевата група се разграничава по степента на приемливост към експанзията. Тя се дефинира от фамилния модел, както и от микро културата на района/града.

Проект „ СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ “ е създаден в отговор на следените отрицателни трендове във връзка с разнообразни форми на експанзия, зависимости и рисково държание измежду младежите. Целевите групи, към които е разработен проектът  са младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години. Всяка една от целевите групи има разнообразни потребности, което води до диверсификация на предварителни защити във връзка с експанзията. Предвид възрастта и завършените устойчиви модели, както и въздействието на младежите като модел на държание за по-малките концепцията е за привличане на младежите като Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ. По този метод в цялостна степен могат да бъдат не атакувани възприеманите от тях обществени правила, а приобщаването им към концепцията за  общи действия в посока създаване на сигурна среда.

Проектът цели полагане на основата на построяването на общностна настройка за смяна в разпознаването, предварителната защита и недопускането на форми на принуждение и тормоз посредством осъзнаване на личното държание и държанията на другите. Това в най-ефективна и устойчива степен може да се реализира с ангажиране на Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ сред младежите.

Всички образования, мероприятия и концерт са БЕЗПЛАТНИ за участниците и жителите на града. 

Дейностите, които се планува да бъдат изпълнени по плана са, както следва:

Провеждане на тридневен юношески фестивал в гр. Видин

Обучения: 08 и 09.09.2022 – 2 модула.

Начален час: 11:00 часа

Място:Заседателна зала на Общински съвет – Видин

Концерт и състезателен празник: 10.09.2022

Спортен празник:

начален час 11:00 часа, край 16:00 – 17:00 часа за спортния празник

Място: Крайдунавски парк пред открита сцена на Художествената изложба „ Никола Петров “

19:30 ч.: Награждаване на участниците в образованията и на спечелилите в спортния празник

Концерт

начален час: 20:00 часа

Място: Открита сцена на Художествената изложба „ Никола Петров “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР